1 § YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA
Yhdistyksen nimi on Lappeenrannan Tradenomiopiskelijat – LapTOp ry.
Yhdistyksen kotipaikka on Lappeenranta.
2 § YHDISTYKSEN TARKOITUS
Yhdistyksen tarkoituksena on
- jäsenistönsä yhteisten sosiaalisten, henkisten, opiskeluun liittyvien ja ammatillisten etujen valvominen ja yhteiskunnallisen
aseman vahvistaminen - toimia jäsenistönsä yhdyssiteenä
3 § TARKOITUKSEN TOTEUTTAMINEN
Yhdistys toimii Tradenomiopiskelijaliitto TROL ry:n jäsenyhdistyksenä.
Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys voi:
- harjoittaa koulutus- ja julkaisutoimintaa
- järjestää kursseja ja neuvontatilaisuuksia
- järjestää jäseniä yhdistäviä tilaisuuksia kuten iltamia ja juhlia sekä tapaamisia ym.
- tehdä aloitteita ja antaa lausuntoja opiskelijoita koskevissa kysymyksissä
- pitää yhteyksiä Lappeenrannassa toimivaan ammattikorkeakouluun ja sen opettajiin
4 § TOIMINNAN TUKEMINEN
Toimintansa tukemiseksi yhdistys on oikeutettu:
- ottamaan vastaan avustuksia, lahjoituksia ja testamentteja-
- asianomaisella luvalla järjestämään keräyksiä, arpajaisia sekä juhla- ja huvitilaisuuksia-
- harjoittamaan kustannus- ja julkaisutoimintaa-
- omistamaan toimintaansa varten tarpeellisia kiinteää ja irtainta omaisuutta
- sekä harjoittamaan aatteellisen toimintansa rahoittamiseksi sellaista elinkeinoa tai ansiotoimintaa, joka muutoin välittömästi liittyy tarkoituksen toteuttamiseen tai, jota on pidettävä taloudellisesti vähäarvoisena
5 § JÄSENET
Yhdistyksen jäsenet hyväksyy hallitus.
Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä Lappeenrannassa tradenomitutkintoa suorittava henkilö, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen ja toimintaperiaatteet ja sitoutuu suorittamaan syyskokouksen määräämän liittymis- ja jäsenmaksun.
Kannattajajäseniksi voivat liittyä yksityiset henkilöt ja oikeuskelpoiset yhteisöt, jotka hallitus kannattajajäseniksi hyväksyy ja jotka maksavat yhdistyksen syyskokouksen määräämän vuosittaisen kannattajajäsenmaksun.
Yhdistys voi kutsua kunniajäsenekseen henkilön, joka on merkittävällä tavalla edistänyt yhdistyksen toimintaa. Kunniajäsenen kutsumisesta päättää yhdistyksen kokous. Kunnia- ja kannattajajäsenillä on yhdistyksen kokouksissa läsnäolo- ja puheoikeus, mutta ei äänioikeutta. Kunniajäseneltä ei kanneta jäsenmaksua.
6 § JÄSENEN EROAMINEN
Jäsen voi koska hyvänsä erota yhdistyksen jäsenyydestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti yhdistyksen hallitukselle tai sen puheenjohtajalle tai ilmoittamalla erostaan yhdistyksen kokouksessa.
Jäsen on vapaa yhdistyksen jäsenyydestä kuuden (6) kuukauden kuluttua eroilmoituksesta tai aiemmin hallituksen päätöksellä.
7 § JÄSENEN EROTTAMINEN
Yhdistyksen kokous voi erottaa jäsenen yhdistyslain 14 § ja 15 § mukaisesti.
8 § ALOITEOIKEUS
Kaikilla yhdistyksen jäsenillä on aloiteoikeus sekä yhdistyksen kokouksiin että hallituksen kokouksiin. Aloitteet on jätettävä kirjallisesti yhdistyksen kokouksiin neljätoista (14) vuorokautta ennen kokousta ja hallituksen kokouksiin seitsemän (7) vuorokautta ennen kokousta.
9 § YHDISTYKSEN KOKOUKSET
Yhdistyksellä on vuosittain kevät- ja syyskokous. Yhdistyksen kevätkokous pidetään maalis-huhtikuussa ja syyskokous loka-joulukuussa hallituksen määräämänä päivänä.
Ylimääräinen kokous pidetään, kun yhdistyksen kokous niin päättää tai kun hallitus katsoo siihen olevan aihetta tai kun vähintään kymmenesosa (1/10) yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä sitä hallitukselta erityisesti ilmoitettua asiaa varten kirjallisesti vaatii. Kokous on pidettävä kolmenkymmenen (30) vuorokauden kuluessa siitä, kun vaatimus sen pitämisestä on esitetty hallitukselle. Yhdistyksen kokouksissa on jokaisella varsinaisella jäsenellä yksi (1) ääni. Kannattavalla ja kunniajäsenellä on kokouksessa läsnäolo ja puheoikeus.
Yhdistyksen päätökseksi tulee, ellei säännöissä ole toisin määrätty, se mielipide, jota on kannattanut yli puolet annetuista äänistä. Äänestykset ratkaistaan yksinkertaisella äänten enemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee kokouksen puheenjohtajan ääni, henkilövalinnoissa kuitenkin arpa.
Äänestys on suoritettava suljettuna lippuäänestyksenä, mikäli joku kokouksen äänivaltaisista osanottajista sitä vaatii. Henkilövalinnat suoritetaan aina suljettuna lippuäänestyksenä.
Yhdistyksen kevätkokouksessa käsitellään seuraavat asiat:
- kokouksen avaus
- valitaan puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja
kaksi ääntenlaskijaa - todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
- hyväksytään kokouksen työjärjestys
- esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja tilintarkastajien lausunto
- päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden
myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille - valitaan hallitukseen fuksivastaava
- käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat.
Yhdistyksen syyskokouksessa käsitellään seuraavat asiat:
kokouksen avaus
valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa
todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
hyväksytään kokouksen työjärjestys
vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksujen suuruudet seuraavalle kalenterivuodelle
valitaan yksi toiminnantarkastaja ja hänen varahenkilö
valitaan hallituksen puheenjohtaja
valitaan hallituksen varapuheenjohtaja
valitaan hallituksen rahastonhoitaja
valitaan hallitukseen kahdesta kuuteen (2-6) muuta jäsentä. Fuksivastaava, joka on myös hallituksen jäsen, valitaan poikkeuksellisesti kevätkokouksessa
valitaan hallitukseen enintään kaksi (0-2) varajäsentä
käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat
Mikäli yhdistyksen jäsen haluaa saada jonkin asian yhdistyksen kevät- tai syyskokouksen käsiteltäväksi, on hänen ilmoitettava siitä kirjallisesti hallitukselle niin hyvissä ajoin, että asia voidaan sisällyttää kokouskutsuun.
Yhdistyksen kokous on kutsuttava koolle Lappeenrannassa toimivan ammattikorkeakoulun ilmoitustauluilla vähintään seitsemän (7) vuorokautta ennen kokousta.
Yhdistyksen kokoukseen voidaan osallistua hallituksen tai yhdistyksen kokouksen niin päättäessä myös osittain tai täysin tietoliikenneyhteyden tai muun teknisen apuvälineen avulla.
10 § YHDISTYKSEN HALLITUS
Yhdistyksen hallituksen muodostaa puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, rahastonhoitaja, kahdesta seitsemään (2-7) muuta jäsentä, sekä yhdistyksen kokouksen päätöksellä enintään kaksi (0-2) varajäsentä.
Puheenjohtajan, varapuheenjohtajan, rahastonhoitajan, hallituksen kahdesta kuuteen (2-6) jäsentä ja mahdolliset varajäsenet valitsee syyskokous kalenterivuodeksi kerrallaan, paitsi fuksivastaava, jonka valitsee kevätkokous ja jonka toimikausi on 1.5.-30.4.
Hallitus toimeenpanee yhdistyksen kokouksen päätökset, hoitaa yhdistyksen asioita sekä kantaa ja vastaa yhdistyksen puolesta.
Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai hänen ollessaan estynyt varapuheenjohtajan kutsusta, tai kun vähintään kolme (3) hallituksen jäsentä sitä puheenjohtajalta kirjallisesti vaatii.
Hallitus on päätösvaltainen, vähintään puolet (1/2) sen jäsenistä, puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja mukaan lukien, on paikalla. Asiat ratkaistaan yksinkertaisella äänten enemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.
Yhdistyksen nimen kirjoittavat puheenjohtaja, rahastonhoitaja, varapuheenjohtaja ja hallituksen määräämä toimihenkilö, kaksi aina yhdessä.
Hallitus voi asettaa avukseen toimikuntia, joiden tehtävät ja kokoonpanon se määrää.
11 § HALLITUKSEN EROTTAMINEN JA EROAMINEN
Yhdistyksen kokous voi erottaa hallituksen tai sen jäsenen kesken toimikauden, mutta tällöin on erottamisesta mainittava kokouskutsussa.
Jos hallitus kesken toimikauden erotetaan tai se eroaa tehtävästään, hoitaa se välttämättömät hallitukselle kuuluvat tehtävät siihen saakka, kunnes uusi hallitus on yhdistyksen kokouksessa valittu. Jos hallituksen jäsen erotetaan tai hän eroaa kesken toimikauden, voidaan mahdollinen hallituksen varajäsen ottaa hänen tilalleen hallituksen kokouksessa tai hallitus kutsuu tarvittaessa yhdistyksen ylimääräisen kokouksen koolle täydentämään hallitusta.
12 § TALOUS
Yhdistyksen tilikausi on kalenterivuosi.
Hallitus huolehtii yhdistyksen tilit tarkastettavaksi helmikuun loppuun mennessä. Toiminnantarkastajan on toimitettava tilinpäätös ja lausuntonsa hallituksella vähintään neljätoista (14) vuorokautta ennen kevätkokousta.
13 § LIITON OIKEUDET
Liitolla on oikeus saada nähtäväkseen yhdistyksen tilit.
Liiton edustajalla on läsnäolo- ja puheoikeus yhdistyksen kokouksissa ja hallituksen kokouksissa.
Liitolle lähetetään tiedoksi yhdistyksen kokousten pöytäkirjat.
14 § SÄÄNTÖJEN MUUTTAMINEN
Päätös sääntöjen muuttamisesta on tehtävä yhdistyksen kokouksessa vähintään kolme neljäsosan (3/4) enemmistöllä äänestyksessä annetuista äänistä.
Sääntöjen muuttaminen on hyväksyttävä kahdessa (2) peräkkäisessä yhdistyksen kokouksessa.
Kokouskutsussa on mainittava sääntöjen muuttamisesta.
Sääntömuutos on alistettava aina liiton hallituksen vahvistettavaksi.
15 § YHDISTYKSEN PURKAMINEN
Päätös yhdistyksen purkamisesta on tehtävä yhdistyksen kokouksessa vähintään kolme neljäsosan (3/4) enemmistöllä äänestyksessä annetuista äänistä.
Kokouskutsussa on mainittava yhdistyksen purkamisesta.
Yhdistyksen varat sen purkautuessa on luovutettava Lappeenrannassa opiskelevien tradenomiopiskelijoiden hyväksi tai liitolle.